2. AUG 2020 • 20:54UDLAND

Islamisk Stat tager skylden for angreb på afghansk fængsel

Mindst tre personer er dræbt under konfrontation mellem militsfolk og politi i byen Jalalabad.

Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat siger, det var den, som søndag angreb et fængsel i byen Jalalabad i Afghanistan.En bilbombe eksploderede foran fængslet i byen, og der blev efterfølgende meldt om hårde kampe mellem militsfolkene og afghansk politi.Gerningsmændene indtog positioner nær fængslet, og der meldes om hårde kampe mellem militsfolk og det afghanske politi.

Mindst tre personer meldes dræbt, og over 20 personer er såret.Islamisk Stat siger i en erklæring, der er udsendt af dets islamistiske nyhedsbureau Amaq, at gruppens militsfolk står bag. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.Den første eksplosion var en meget stor bilbombe. Den blev fulgt af mindst to mindre bombebrag ifølge Reuters.

En talsmand for guvernøren i provinsen Nangarhar siger, at militsfolkene, efter at bilbomben eksploderede, gik til angreb på de lokale styrker.

- Et antal af dem forskansede sig på et marked nær fængslet og er i kamp med sikkerhedsstyrkerne, siger han.

- Kampene er stadig i gang, tilføjer han tidligt søndag aften dansk tid.Det lykkedes adskillige fanger at slippe ud af fængslet under angrebet, men flere af dem er siden blevet pågrebet, siger talsmanden.Taliban afviste tidligere at have noget at gøre med angrebet.

Det sker på den sidste dag i den muslimske højtid eid al-adha, hvor der for en sjælden gangs skyld har været en våbenhvile mellem Taliban og den afghanske regering./ritzau/AFP

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet