21. NOV 2019 • 06:29UDLAND

Demokratiske kandidater er rørende enige om at fordømme Trump

Mens Demokraterne nemt kunne enes om, at Trump er et problem, delte sundhed og skatter kandidater i tv-debat.

Rigsretsundersøgelsen mod Donald Trump støtter de demokratiske præsidentkandidater i den grad op om.

Det står klart, efter at ti demokrater, som kæmper om at blive partiets kandidat ved præsidentvalget i 2020, onsdag aften amerikansk tid tørnede sammen i partiets femte tv-debat i Atlanta.Her var præsident Trumps ageren i Ukraine-sagen det helt store tema. Flere kaldte den et eksempel på korruption under præsidenten.

- Vi bliver nødt til at fastlægge det princip, at ingen er over loven. Vi har en forpligtelse over for forfatningen, og vi er nødt til at leve op til den, sagde senator Elizabeth Warren ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Debatten fandt sted samme dag som en høring i forbindelse med rigsretsundersøgelsen, der vurderes til at kunne blive problematisk for Trump.

Her fortalte USAs ambassadør i EU, Gordon Sondland, om forsøget på at presse politiske ledere i Ukraine til at undersøge forhold om Trumps demokratiske rival Joe Biden.

Den tidligere vicepræsident Biden valgte at se det som et tegn på, at Trump anser ham som sin nok farligste modstander.- Trump ønsker ikke, at jeg bliver den nominerede, sagde Biden under debatten.

Imens opfordrede senator Bernie Sanders til at huske på, at nok er Trump et problem i Demokraternes øjne. Men der er mange andre vigtige ting - blandt andet at kæmpe for arbejderklassen, understregede han.- Han er sandsynligvis den mest korrupte præsident i nyere tid i USA. Men vi må ikke lade os opsluge af Trump. For sker det, så kommer vi til at tabe valget, sagde Sanders.Høringerne i Kongressen er en del af processen frem mod at afgøre, hvorvidt der kan rejses en rigsretssag mod Trump, hvilket i sidste ende kan medføre, at han må forlade sin post.

Pressesekretær i Trump-kampagnen Kayleigh McEnany gav efter debatten igen.

Ifølge CBS News sagde hun, at Demokraterne ikke havde "mange løsninger, men gav masser af plads til deres usunde besættelse med at forsøge at få præsidenten ned med nakken ved et illegitimt kup".Særligt fire kandidater havde tiltrukket sig opmærksomhed inden debatten.77-årige Joe Biden er i spidsen i de nationale målinger, og bag ham ligger de noget mere venstreorienterede Elizabeth Warren og Bernie Sanders.

Den, der på det seneste har været på alles læber, er imidlertid 37-årige Pete Buttigieg, som kun har erfaring som borgmester i South Bend, Indiana.

Opmærksomheden er kommet, efter at to målinger sendte ham i front i Iowa, der er den første stat, som afholder primærvalg.

Mens kandidaterne nemt kunne enes om, at Trump er et problem, delte sundhed og skatter kandidaterne i tv-debatten.

Elizabeth Warren og Bernie Sanders var som tidligere fortalere for et offentligt system "Medicare for All" - på dansk "Medicare til alle".

Men både Biden og Buttigieg mener, at det er for vidtgående.

Buttigieg understregede, at man ikke skal "beordre folk" til at acceptere et system.

- Lige meget om vi venter tre år, som senator Warren har foreslået, eller om vi gør det med det samme, så er det ikke den rigtige måde at forene amerikanerne om en meget, meget stor omstilling, som vi nu har mulighed for at levere, sagde han ifølge nyhedsbureauet AFP./ritzau/

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet