6. NOV 2019 • 13:13UDLAND

USA fordømmer vold mod demonstranter i Irak

- Vi beklager dybt, at ubevæbnede demonstranter er blevet dræbt og bortført, skriver USAs ambassade i Bagdad.

USA fordømmer dødelig vold mod demonstranter i Irak, hvor voldsomme uroligheder fortsætter.- Vi beklager dybt, at ubevæbnede demonstranter er blevet dræbt og bortført, skriver den amerikanske ambassade i Bagdad.

I løbet af et døgn mellem mandag og tirsdag blev mindst 13 demonstranter skudt og dræbt. Dermed opgav sikkerhedsstyrkerne en relativ tilbageholdenhed i magtanvendelse over for demonstranterne i de seneste uger.

Under demonstrationer onsdag skal sikkerhedsstyrkerne igen have åbnet ild med skarp ammunition, men skuddene har været op i luften over demonstranter, som blokerede Shuhada-broen i Bagdad. Der er ingen rapporter om dræbte eller sårede.USAs ambassade opfordrer landets politiske ledere til at snarest at gå ind i en dialog med de tusindvis af demonstranter, som gennem mere end en måned har protesteret mod arbejdsløshed, korruption og ineffektiv politisk ledelse.

- Irakere skal være frie til selv at vælge fremtiden for deres land, siger den amerikanske ambassade i en erklæring.

Mindst 270 mennesker er blevet dræbt gennem den seneste måneds uroligheder.

Regeringsfjendtlige demonstranter blokerede onsdag også indgangen til olieraffinaderiet Nassiriya i det sydlige Irak, oplyser sikkerhedskilder./ritzau/Reuters

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet