25. FEB 2020 • 15:10SPORT

Dansker gennemfører ironman på Antarktis som den første

Mere end 72 timer har det taget danske Anders Hofman at gennemføre en ironman på Antarktis.

Den danske triatlet Anders Hofman afsluttede tirsdag formiddag dansk tid en ironman på Antarktis.

Det oplyser de folk, der er rejst med ham til Antarktis, på Twitter.

En ironman består af 3,9 kilometer svømning efterfulgt af 180 kilometer cykling og et maratonløb på 42,2 kilometer.

Det har taget Anders Hofman 72 timer, 54 minutter og ni sekunder at komme endeligt i mål. Med sig havde han et hold på syv personer, der bestod af to guider, sin bror og et kamerahold på fire.- Wow, vi gjorde det. Men de ting, som holdet og jeg måtte gå igennem undervejs, var så meget mere voldsomt, end nogen af os nogensinde havde forestillet os, siger Anders Hofman i en pressemeddelelse.

- Antarktis viste sig fra sin mest brutale side, og på et tidspunkt frygtede flere af os for vores liv.Den 29-årige triatlet er den første nogensinde til at gennemføre en ironman på det meget kolde kontinent nær Sydpolen.På grund af kraftig vind og snestorm har Anders Hofman undervejs været nødt til at holde pause i samlet 27 timer.

- Det var en helt utrolig oplevelse, som i den grad tvang os alle til at skubbe vores grænser og vores frygt. Vi fik vist lige præcis det, som det hele handler om: At grænser kun er en opfattelse af, hvad der er muligt, siger Anders Hofman.Derfor har han også brugt en del mindre tid end de knap 73 timer, hvis man vælger at fraregne pauserne./ritzau/

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet