25. FEB 2020 • 10:42SPORT

Coronavirus udsætter japansk fodboldsæson og pokalkampe

Den japanske fodboldliga har besluttet at udsætte 94 liga- og pokalkampe fra 28. februar til 15. marts.

Japanske fodboldfans må vente længe på at komme ind og se kampe.Den japanske fodboldliga, J-League, har besluttet at udsætte alle kampe i de tre bedste rækker samt alle pokalkampe fra 28. februar til 15. marts på grund af frygten for det potentielt dødelige coronavirus.I alt drejer det sig om 94 kampe. Det skriver J-League på sin hjemmeside.

Tidligere tirsdag meddelte J-League, at onsdagens syv kampe i pokalturneringen YBC Levain Cup blev udskudt, og at den på et bestyrelsesmøde ville diskutere at udsætte alle andre opgør.- Vi har besluttet at udsætte Levain Cup-kampene, der var planlagt til i morgen og alle officielle kampe planlagt frem til 15. marts, siger bestyrelsesformand i J-League Mitsuru Murai efter mødet ifølge nyhedsbureauet AFP.Sæsonstarten på den kinesiske fodboldliga er allerede blevet udskudt, og mandag meddelte den bedste sydkoreanske fodboldrække, K-League, at den udskyder sæsonstarten.

Et panel af medicinske eksperter nedsat af Japans regering advarede mandag mod, at de kommende to uger vil være kritiske i forhold til at forhindre virusset i at sprede sig.

Mindst 156 personer er ifølge nyhedsbureauet AFP blevet smittet med virusset i Japan ud over de omkring 700 personer på et krydstogtskib, der var i karantæne på vandet i to uger.Fire af de personer, der blev syge på skibet, døde efterfølgende.Japans sundhedsminister har allerede opfordret befolkningen til at undgå større grupper og unødvendige møder.

Japans hovedstad, Tokyo, skal i år være vært for OL, som begynder 24. juli. Arrangørerne har flere gange sagt, at legene ikke vil blive aflyst eller udsat på grund af virusset.

/ritzau/

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet