22. JAN 2020 • 10:05SPORT

Missede breakbolde sender Frederik Løchte tidligt hjem

Frederik Løchte og Tim Puetz er færdige i Australian Open efter nederlag i to sæt i første runde.

Det blev kun til en enkelt optræden i herredouble ved Australian Open for den danske tennisspiller Frederik Løchte Nielsen.

I første runde tabte danskeren og hans tyske makker, Tim Puetz, med 5-7 og 3-6 til de syvendeseedede australiere John Peers og Michael Venus.

Det var især effektiviteten på breakbolde, som blev udslagsgivende i en ellers lige kamp.

Mens de to australiere udnyttede tre ud af fire breakbolde, så lykkedes det kun Løchte og makkeren at udnytte én af de otte breakmuligheder, parret tilspillede sig.

Kampen blev spillet på et ganske vindblæst anlæg, men Løchte Nielsen afviser at give de svære omstændigheder skylden.

Han mener, at den afgørende forskel mellem de to par var erfaringen.

- Over de sidste år har Peers og Venus været kontinuerligt i de allerstørste turneringer i double, siger han.- Det er gode spillere, og de er måske lige vant til at have den der skarphed i egne servepartier, som gør forskellen i double, hvor Tim og jeg fortsat er lidt mere grønne på det helt høje niveau.

Således var Australian Open Puetz og Løchtes første grand slam sammen.De to par brød hinanden en enkelt gang hver i første sæt indtil stillingen 6-5, hvor de to australiere med deres andet servegennembrud tog sættet hjem.

Andet sæt bød kun på et enkelt servegennembrud, men desværre for den dansk-tyske konstellation var det igen Peers og Venus, som fik det.

Bruddet til 4-2 blev fulgt op af et blankt parti til 5-2, og derfra kørte hjemmebaneduoen avancementet til anden runde hjem.Løchte og Puetz tilspillede sig ellers to breakbolde for at komme på 4-5, men symptomatisk for kampen blev begge misbrugt.I begge tilfælde var det danskeren, som fejlede i sin servereturnering.

Løchtes bedste resultat i Australian Open forbliver dermed tredje runde i double, som han nåede sidste år. Turneringen i Melbourne var samtidig den eneste grand slam, han nåede ind i hovedturneringen i som singlespiller i 2012.

Løchte ærgrer sig dog ikke over at være rejst hele vejen til Australien for en enkelt kamp.

Han fortæller, at han vil blive hængende ved turneringen nogle dage.- Jeg ser det stadig som et privilegium at spille en grand slam, om jeg så skal rejse fire dage eller to minutter. Det vil jeg aldrig undervurdere, siger Løchte Nielsen, der fortæller, at målet er, at han og Puetz skal kunne spille op mod alle de bedste par i verden.Løchtes største resultat i karrieren kom i 2012, da han og Jonathan Marray vandt Wimbledon i double.I 2018 nåede Løchte frem til semifinalen i Wimbledon sammen med Joe Salisbury./ritzau/

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet