8. APR 2020 • 10:16ERHVERV/POLITIK

Coronakrisen giver utroligt få rejsende i Københavns Lufthavn

Corona gav et lavt antal rejsende i Københavns Lufthavn i marts. Alene i uge 13 faldt trafikken 98 procent.

Normalt er der mange tusinde rejsende, der dagligt går igennem terminalerne i Københavns Lufthavn.Men det har coronakrisen ændret voldsomt på.I marts havde lufthavnen i alt 852.984 rejsende mod 2.373.332 samme måned sidste år - svarende til et fald på 64 procent.

Det viser de seneste trafiktal fra Københavns Lufthavn.Bare i uge 13, der var sidste hele uge i marts, faldt antallet af rejsende med 98 procent til 16.115.Det er de mange rejserestriktioner og flyaflysninger som følge af coronavirus, som i øjeblikket ligger til grund for det lave antal rejsende i Danmarks største lufthavn.- Normalt er der knap 83.000 rejsende hver dag. Nu tæller vi færre end 1500.- Uden passagerer og fly er praktisk taget hele vores indtægtsgrundlag forsvundet i løbet af marts, siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

Han fortæller, at april også er startet med et lavt antal rejsende, og at antallet for den igangværende uge er på én procent af det forventede - altså 99 procent under niveauet i samme uge sidste år.

De lave niveauer ventes at fortsætte den kommende tid, forklarer direktøren.

På grund af den lave trafik bliver 2200 af lufthavnens i alt 2600 medarbejdere i rotation sendt hjem med lønkompensation. Det sker for at undgå afskedigelser.

- Vi arbejder lige nu, så godt vi kan, på at undgå afskedigelser. Det gør vi også med delvis hjælp fra de støttepakker, der er lavet.- Nu må vi se, hvordan situationen udvikler sig, og så vurderer vi løbende, hvad der skal til af tiltag.- Men lige nu og her arbejder vi på at undgå afskedigelser, fortæller Thomas Woldbye.

Mens trafikken med passagerfly har været kraftigt faldende i lufthavnen, så er det anderledes med luftfragten.

I marts var der en vækst med rene fragtfly ind og ud af lufthavnen på 23 procent, og væksten ser ud til at tage endnu mere fart i april.Luftfragten benyttes blandt andet til at få medicinsk udstyr til landet./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet