6. APR 2020 • 22:04ERHVERV/POLITIK

Coronavirus aflyser afsluttende eksamener i folkeskolen

Folkeskolens afgangselever kommer ikke til eksamen i år, siger statsministeren på et pressemøde.

Der bliver ingen afsluttende eksamener for folkeskolens afgangselever. I stedet vil den seneste årskarakter gælde.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde, hvor hun orienterer om planen for en forsigtig genåbning af samfundet i coronakrisen.- Der bliver desværre ingen afsluttende eksamener i folkeskolen i år. For dem, der skulle have været til eksamen, vil den seneste årskarakter blive gjort til prøvekarakter, siger Mette Frederiksen.- Jeg ved godt, at det for mange er en trist besked, for mange unge ønsker sig selvfølgelig en almindelig afslutning på skolen og i øvrigt på en lang skoletid, siger hun.Folkeskolernes afgangseksaminer skulle have været afholdt i maj og juni. De skriftlige prøver skulle være begyndt 4. maj og løbe frem til 14. maj. De mundtlige og praktiske prøver skulle være afholdt i perioden 27. maj til 24. juni.

Regeringen har fået mulighed for at aflyse eksamener med en hastelov, som et enigt Folketing vedtog 19. marts.

Den har givet børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) mulighed for at sætte normale regler for prøver og eksamener midlertidigt ud af drift.

Ud over aflyste afgangseksaminer skal 6. til 10. klassetrin stadig være hjemme frem til 10. maj. Det samme for efterskolerne.

HF, erhvervsskoler og gymnasier vil få lov til at gå til eksamen på en anden og mere begrænset måde.

Det er dog planen, at de mindste kan komme i vuggestue, børnehave og fritidsinstitution og skole. I skolerne gælder det 0. til 5. klasse.Børn og voksne skal være så meget ude, som det kan lade sig gøre. De skal holde afstand, der skal gøres mere rent, og er man syg, skal man blive hjemme.

/ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet