21. NOV 2019 • 08:15ERHVERV/POLITIK

Salget af ejerlejligheder når højeste niveau i 25 måneder

I oktober blev der solgt 1733 ejerlejligheder. Det er det højeste antal på en måned i både 2019 og 2018.

De seneste måneders store aktivitet på boligmarkedet er fortsat i oktober, hvor antallet af solgte ejerlejligheder har været det højeste i hele 2019.Det viser handelstal for oktober fra Boligsiden.dk, der er en boligportal, som samler al information om boligannoncer og -salg fra landets ejendomsmæglere.

For ejerlejlighederne er der i oktober solgt 1733 lejligheder. Det er både det højeste antal på en enkelt måned i indeværende år og forrige år.- Antallet af solgte ejerlejligheder er steget igennem de sidste fire måneder, og i oktober er der tale om en ret markant stigning.

- Vi skal helt tilbage til september 2017 for at finde et niveau, der er højere end det aktuelle, siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, i en pressemeddelelse.Hun tilføjer, at lejlighedspriserne er stigende, og ifølge Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, er priserne på lejligheder også steget med tre procent siden sidste år.Han venter imidlertid ikke, at lejlighedspriserne rykker sig særligt meget det næste års tid. Det begrunder han med, at der både vil være mod- og medvind for prisudviklingen.- Det ene forhold, som giver lidt modvind, er, at der bliver bygget meget i øjeblikket. Og så har der også været en stramning, i forhold til hvilke lån man kan få, når man skal ud at købe en bolig, som er relativt dyr i forhold til den indkomst og den samlede gæld, man har, siger Jeppe Juul Borre.

Priserne vil omvendt kunne få lidt medvind fra de lave renter, som nok ikke forsvinder lige foreløbig, bemærker cheføkonomen.- Og så går det godt i dansk økonomi. Den her henholdsvis medvind og modvind vil holde hinanden lidt i skak hen over det næste års tid, så derfor er vores forventning for lejlighedsmarkedet nogenlunde uændrede priser, når vi bevæger os et år frem i tiden, siger Jeppe Juul Borre.

I forhold til de almindelige huse er der til og med oktober solgt 42.954 huse, og det er det højeste niveau for årets første ti måneder, siden Boligsiden.dk i 2011 begyndte at føre statistik over salget.Derudover er der for sommerhuse solgt 8901 sommerhuse til og med oktober. Dermed er sommerhussalget allerede nu ved at overhale hele sidste års samlede handel, hvor der blev solgt 8923 sommerhuse./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet