Han har udlejet sommerhuse i 40 år

26. OKT 2019 • 16:32 • AF REDAKTIONEN

Han har udlejet sommerhuse i 40 år

Den 1. november 2019 kan afdelingschef hos Dancenter Bornholm, Claus Bornemann Carlsen se tilbage på 40 år gode år i den bornholmske sommerhusbranche.

Efter at have været rejseleder i Sydeuropa i fire år for Tjæreborg og Star Tour, blev Claus bedt om at være bureauleder i fasteren, Grete Karlsens nystartede udlejningsbureau Bornholms Turistinformation. Her startede han den 1. november 1979.

I de følgende seks år voksede Bornholms Turistinformation sig til at blive Bornholms største sommerhusudlejningsbureau med tæt på 400 huse til udlejning. I perioden blev også store samarbejder med blandt andet færgeselskabet TT-Line og Tysklands største rejsebureau Neckermann und Reisen grundlagt.

Artiklen er åben for læsere uden abonnement på grund af tekniske problemer med login.

Badehotel og sommerhusindlejning

I 1985 skiftede Claus til Dansommer, der var dengang et af Danmarks største udlejningsbureauer. Her arbejdede han som indlejningskonsulent samtidig med, at han og konen Bente Carlsen i fællesskab drev Dueodde Badehotel. Dansommer satsede på dette tidspunkt på kun at udleje luksussommerhuse, blandt andet de første huse med spabade og lignende luksus på Bornholm. Som indlejningskonsulent skulle Claus Bornemann Carlsen sørge for at finde de helt rigtige huse og ejere til Dansommers og Bornholms gæster.

Da Claus forlod firmaet i 2002, udlejede Dansommer omkring 100 huse af højeste kvalitet på Bornholm.

Headhuntet til Dancenter

I 2002 blev Claus bedt om at overtage roret i Dancenters bornholmske afdeling. Her har han siden sørget for årlig fremgang, og Dancenter udlejer i dag omkring 250 huse på Bornholm. De seneste år har der været en eksplosiv vækst i udlejningen på Bornholm, og i 2019 har bureauet haft en stigning i antal udlejede uger på 19 procent i forhold til 2018.

– Vi kan mærke, at Bornholm virkelig er kommet på landkortet igen, siger Claus Bornemann Carlsen.

– Det føles som dengang, jeg startede i sommerhusbranchen. Der løb vi rygende stærkt for at nå det hele. Det gør vi også i dag. Det er en fantastisk sjov branche at befinde sig i.

Fra sauna til swimmingpool

Da Claus Bornemann Carlsen startede i 1979, var den højeste luksus i et dansk sommerhus, hvis der i huset var sauna eller endda et fjernsyn. I dag udlejer Claus flere huse med swimmingpool og den højeste luksus i danske sommerhuse indebærer swimmingpools, aktivitetsrum med playstation, dart, billard og lignende, i huse med plads til op til 35 mennesker.

– Meget har ændret sig, siden jeg startede, fortæller Claus.

– Dengang i 1979 havde vi ingen computere og naturligvis intet internet. Der sad vi med kartotekskort hvor kalenderen var på den ene side, og lejerens navn på den anden. Det fungerede såmænd fint, men det er blevet en del nemmere i dag, hvor al information er på skærmen foran os. Gæsternes krav til husene har også ændret sig, men heldigvis er standarden på sommerhusene også højere i dag end dengang, slutter Claus, der på trods af at have nået folkepensionsalderen, ikke vil slippe arbejdet med sommerhuse og turisme på Bornholm og derfor er fortsat i sit hverv som afdelingsleder hos Dancenter Bornholm.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet