NB-formand trækker sig: Har fået nok af fodbold-Bornholm
Erik Kristensen har ikke vundet gehør for sine idéer blandt alle Nexø Boldklubs medlemmer. Foto: Berit Hvassum

24. SEP 2019 • 14:35SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

NB-formand trækker sig: Har fået nok af fodbold-Bornholm

Efter kun to år i formandsstolen vælger Erik Kristensen at trække sig som formand for Nexø Boldklub, når klubben kalder til generalforsamling lørdag den 30. november.

– Jeg synes ikke, man skal lave den store dramatik ud af dét – det er den demokratiske gang. Jeg kunne have valgt at stille mit mandat til rådighed på generalforsamlingen, men det ønsker jeg ikke. Derfor trækker jeg mig, siger Erik Kristensen.

Erik Kristensen har som formand arbejdet for, at Nexø Boldklub skulle være en klub for alle og ikke kun for førsteholdet.

– Der er ingen tvivl om, at jeg overtog en hvepserede, hvor man i 12 år havde dyrket en kultur, der kun gik ud på at satse på eliten. Det har jeg forsøgt at ændre, men jeg skal ikke lægge skjul på, at der også er mange, der har forsøgt at stikke en kæp i hjulet på de planer, siger Erik Kristensen.

I sommerpausen forsøgte Nexø Boldklub sammen med Midtbornholm og et par af de øvrige bornholmske klubber at etablere et holdfællesskab omkring NB Bornholms københavnsseriehold.

– Men det blev skudt og grundigt ned af dem, der burde være foregangsmænd for, at der skal ske noget nyt med bornholmsk fodbold (læs: DBU Bornholms bestyrelse), noterer Erik Kristensen, der også på andre områder oplever, at DBU Bornholm ikke har føling med udviklingen på fodboldfronten.

– Der er for lidt fokus på, hvad det er, der sker, nemlig at flere og flere af de dygtigste spillere samles i nogle få klubber, som bliver så elitære, at de smadrer det hele. Se blot på Bornholmsserien – hvor er bredden i bornholmsk fodbold blevet af, spørger NB-formanden.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet