DMI: Der kan falde op mod 50 millimeter regn
Arkivfoto

9. SEP 2019 • 07:08 • AF TOMMY KAAS

DMI: Der kan falde op mod 50 millimeter regn

Et lavtryk er under udvikling over det sydligste Tyskland, og i det kommende døgn tager det turen nordpå mod Danmark og ventes at nå os i løbet af mandag aften og natten til tirsdag.

Sådan lyder det mandag morgen fra meteorolog Frank Nielsen fra DMI, som derfor er ude med et varsel om risiko for kraftig regn på blandt andet Bornholm fra mandag aften klokken 18 og 24 timer frem.

– Der kan lokalt falde mellem 30 og 50 millimeter i varslingsperioden. Regnen kan i perioder være ledsaget af torden, lyder det fra DMI.

– Lavtryk og fronter dannes på grænsen mellem meget varm og fugtig luft over Sydøsteuropa og noget køligere luft vestpå. Som konsekvens af disse store kontraster udvikles både lavtryk og fronter ganske meget på deres tur nordpå op mod Danmark, forklarer Frank Nielsen på dmi.dk.

– Når lavtryk bevæger sig frem mod Danmark sydfra er deres bane, og tilhørende nedbørsområde, sommetider forbundet med ganske stor usikkerhed, det gælder også i dette tilfælde. Blot små ændringer i lavtrykkets eksakte placering kan få stor betydning i forhold til nedbørsmængder og nedbørens geografiske placering.

– Der vil løbende blive holdt øje med udviklingen og om nødvendigt justeret i varslet, forklarer meteorologen.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet