Winni til Molslinjen: Færgerne skal have t-foil på før efteråret starter

3. SEP 2019 • 13:51 • AF JAKOB MARSCHNER

Winni til Molslinjen: Færgerne skal have t-foil på før efteråret starter

Borgmester Winni Grosbøll (S) forventer i lighed med transportminister Benny Engelbrecht (S), at Molslinjen vil montere t-foil stabilisator på Express 1 og Max. Det sker, efter at en skibsteknisk undersøgelse konkluderer, at t-foil kan forbedre passagerernes komfort med mellem 20 og 30 procent.

– Da vi pressede på for at få en skibsteknisk undersøgelse, var Molslinjens melding, at man ville følge anbefalingerne, hvis eksperterne kom frem til, at komforten på færgerne kan forbedres. Det forventer jeg nu, at Molslinjen vil gøre, siger Winni Grosbøll.

Molslinjen reagerer i første omgang ved at ville studere rapporten, men Winni Grosbøll vil ikke holde af, hvis rederiet venter for længe.

– Jeg er glad for, at undersøgelsen viser, at det vil have en effekt at montere en t-foil. Så den forventer jeg, at Molslinjen vil installerer, også hurtigt og inden efterårssæsonen, der står lige for døren, siger hun.

Molslinjens løfte om en t-foil gik i november sidste år på, at rederiet vil installere stabilisatoren, hvis den nu afsluttede undersøgelse skulle vise, at passagererne vil få "en meget bedre oplevelse" med en t-foil. Winni Grosbøll mener heller ikke, at der nu bør gå lang tid med at finde ud af, hvornår en oplevelse er "meget bedre".

– Nu har man lavet en skibsteknisk undersøgelse. Jeg håber ikke, at vi nu skal igennem en større proces med at definere, hvornår en oplevelse er "meget bedre". Det afgørende må være, at undersøgelsen viser, at komforten bliver forbedret med en t-foil, siger hun.

Borgmesteren venter, at også t-foil spørgsmålet kommer op, når Molslinjen torsdag har repræsentanter til stede ved Trafikkontaktrådets planlagte møde.

– Men Molslinjen kommer jo herover på torsdag. Så kan vi tage snakken der, siger Winni Grosbøll.

Ann Hartl, formand for Bornholms Passagerforening, vil ikke kommentere udmeldingen fra transportministeren på nuværende tidspunkt, da hun endnu ikke er bekendt med udfaldet af mødet i færge-forligskredsen i dag.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet