Sådan skaber du et eksklusivt badeværelse

SPONSORERET AF UNIDRAIN

Sådan skaber du et eksklusivt badeværelse

Der er mange måder at indrette badeværelset på. Du kan gå efter et farvestrålende badeværelse eller et badeværelse i helt klassisk stil. Du kan imidlertid også vælge at gå all in på eksklusivitet, og dette er netop en guide til dig, der godt kunne tænke dig et badeværelse, der udstråler lige det ekstra. Vi giver dig tips til, hvordan du får badeværelset til at fremstå lækkert og eksklusivt uden selvfølgelig at gå på kompromis med hygiejne og sikkerhed.

Bruseniche i glas
Glas er et af de materialer, som næsten automatisk får rummet til at fremstå eksklusivt. Derfor kan man så vidt muligt bruge glas i indretningen af badeværelset, og et af de steder, hvor det giver mening, er selve brusenichen. Vælger du en brusevæg, brusedør og eventuelt også en skridsikret brusebund i hærdet glas, vil du ikke blot opnå en smuk bruseniche, det vil også give plads i rummet, da glas får objekter til at virke mindre, end de reelt er. Med moderne teknologi kan glasset desuden behandles, så kalk fra vandet ikke sætter sig fast, hvilket betyder, at rengøringen er minimal.

Gennemført materialevalg i brusenichen
Også indvendigt i brusenichen skal tingene gå op i en højere enhed, hvis du vil opnå følelsen af eksklusivitet. En sikker vej til en sammenhængende indretning er at indrette med gennemgående materialer. I brusenichen er det oplagt at gå med børstet rustfrit stål til f.eks. bruseskraber, sæbehylde og gulvafløb. Det kan ligeledes betale sig at tænke ud af boksen med hensyn til placeringen af gulvafløbet. Før i tiden skulle gulvafløb placeres midt i kabinen for ikke at lave vandskader, men i dag kan nye patenterede gulvafløb placeres langs væggen. Med et linjeafløb i rustfrit stål langs væggen i glasbrusenichen er du allerede nået langt i retning af det gennemført eksklusive badeværelse.

Ekstra luksus
En anden metode til at få badeværelset til at virke eksklusivt er at installere lidt ekstra luksus. Det kunne f.eks. være et badekar, måske endda et spabad, som er blevet mere og mere almindelige gennem de sidste år. Badekar er ellers noget, mange forbinder med 60’erne og 70’erne, men de har i høj grad fået comeback, og de fleste store badværelsesfirmaer har i dag stor fokus på at give dig mulighed for at indrette badeværelset med lidt hjemme-wellness. Oplagt er det at vælge et enkelt badekar i runde, behagelige former og selvfølgelig med optimal siddekomfort.

Intelligent belysning
Belysningen er endnu et punkt, hvor du har mulighed for at skrue op for eksklusiviteten på badeværelset. Flere producenter er nemlig begyndt at fremstille såkaldt smart belysning, som - udover at være blæret og eksklusivt - har en række fordele. Med smart belysning kan du regulere på lysstyrke og farvetemperatur på badeværelset. Dette gøres via en fjernbetjening eller en app. Fordelen ved at kunne skrue op og ned for lyset og lysfarven er, at du ofte har brug for flere forskellige typer lys på badeværelset. Når du skal slappe af med f.eks. et karbad, er det rart med afdæmpet, varmt lys, mens barbering og plukning af øjenbryn kræver et skarpt lys.

Runde spejle
En sidste ting, der skal nævnes i denne guide, er et lækkert spejl. Spejlet er naturligvis uundværligt på et badeværelse, men der findes mange forskellige spejle, og det gælder om at vælge et, der passer til resten af rummets lækre design. Du kan komme langt med et klassisk, rektangulært spejl, eventuelt med rundede hjørner. Du kan dog også være lidt mere modig og installere et rundt spejl, som er meget oppe i tiden. Runde spejle fås i mange varianter og kan sagtens passes ind i et luksuriøst og eksklusivt badeværelse.


Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet