Hr. Mashiko og Hr. Shinohara ser på grønne løsninger
Pressefoto

13. AUG 2019 • 06:32 • AF REDAKTIONEN

Hr. Mashiko og Hr. Shinohara ser på grønne løsninger

Bornholm får i dag besøg af en delegation fra Japan og fra den japanske ambassade i Danmark. Besøget vil have fokus på Bornholms arbejde med den grønne omstilling og vejen frem mod at blive et bæredygtigt samfund.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Initiativet til besøget er taget af den japanske ambassade i Danmark. Udover repræsenter fra ambassaden deltager to parlamentsmedlemmer, Hr. Mashiko og Hr. Shinohara, som står for udviklingen af grøn energipolitik i Japan.

– Begge har en særlig interesse i Bornholms grønne løsninger og strategi primært inden for energi og fjernvarme. Den viden som de tilegner sig i Danmark, vil således blive benyttet i politiske processer i gæsternes hjemland. Den japanske delegationen har desuden meddelt, at den håber, at en dansk virksomhed med avanceret teknologi inden for vedvarende energi kan blive en potential partner i forskellige projekter i Japan, fortæller kommunen.

Viceborgmester Morten Riis fra Enhedslisten er vært ved besøget:

– Bornholm kommer ofte i fokus, når udlandet leder efter bæredygtige løsninger. Mange ved, at vi arbejder ambitiøst på at få vores lille samfund til at fungere på langtidsholdbare energikilder. Vi har konkrete installationer, som vores gæster fra Japan er interesseret i at se, og vi har både private og offentlige initiativer, der er banebrydende. Og på det politiske niveau sætter vi os mål for at fastholde udviklingen, det bliver spændende at få lov at vise alt det frem og modtage japanernes input. Vi ser også frem til at tale om vores egne udfordringer og om muligheden for konkrete, fremtidige samarbejder, siger Morten Riis ifølge pressemeddelelsen.

Viceborgmesteren tager imod gæsterne i kommunalbestyrelsens mødesal, og herefter skal de besøge Bornholms Energi og Forsyning, Østerlars Halmvarmeværk, Green Solution House og Bofa.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet