Endnu en mand smittet med sjælden sygdom: Bornholm kan ikke udelukkes
Arkivfoto

8. AUG 2019 • 13:49 • AF RITZAU

Endnu en mand smittet med sjælden sygdom: Bornholm kan ikke udelukkes

Endnu en mand er blevet smittet med den flåt-overførte sygdom centraleuropæisk hjernebetændelse (TBE). Det oplyser Statens Serum Institut på sin hjemmeside.

Der er tale om en 69-årig mand, som sandsynligvis er blevet smittet lokalt af flåter i Tisvilde Hegn - dog kan smitte på Bornholm ikke udelukkes.

Det er sjældent, at TBE konstateres uden for Bornholm. Der er dog fortilfælde. For kun få uger siden blev der også påvist et TBE-tilfælde med relation til Vinderød/Halsnæs i Nordsjælland.

Sidste år blev to personer fra henholdsvis Fåborgegnen og et ikke nærmere bestemt sted i Jylland smittet med TBE-virus.

Statens Serum Institut oplyser, at det og Sundhedsstyrelsen følger situationen. Læger opfordres til at være ekstra opmærksomme på diagnosen TBE, også selv om folk ikke har været i udlandet eller på Bornholm.

Gennem over 50 år har Bornholm været det eneste kendte risikoområde for TBE i Danmark, hvor der påvises imellem to til fire tilfælde årligt. Derfor er der kun nationale vaccinationsanbefalinger for personer, der færdes jævnligt i skov og krat uden for stier på Bornholm.

De seneste to tilfælde af TBE påvist i Nordsjælland giver ikke anledning til ændring af anbefalingerne, skriver Statens Serum Institut.


Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet